Age of Empires IV’te Moğollar

Moğollar

Moğollar çevik bir uygarlıktır, vurkaç taktiklerinde uzmandır ve ordularını hızlıca genişletebilir. Moğollar disiplinlidir, Doğu ile Batı’yı bağlayarak tarihin seyrini değiştirmeleriyle tanınırlar. Üslerini taşıyabilen göçebe bir uygarlıktır; süvari birimlerine erken erişim sağlaması ve Outpost binalarının verdiği hız sayesinde düşmanları yandan kuşatma ve onlara yakalama fırsatı vermeden hızla geri çekilebilme konusunda rakipsizdir. Yüksek hareketlilikleri sayesinde düşmanları kolaylıkla atlatabilir.

Yandan Kuşatmak

Moğollar ahıra oyunun başında erişim sağlar. Bu sayede hızlı hareket eden ve çevik bir ordu meydana getirerek düşmanların kalplerine korku salabilir ve keşif yaparak elde ettiği önemli bilgilerle avantaj sağlayabilir. Moğolların Sinyal Oku yeteneğine sahip bir atlı okçu olan Khan özel birimine erişimi vardır. Mangudai, yıkıcı atlı okçu, mükemmel vurkaç taktikleri sayesinde düşmanlarına korku salar. Moğollar, göçebe doğasından ötürü Farm yerine Pasture binalarına sahiptir, onlar için temel gıda kaynağı koyunlardır.

İmparatorluğunuzu Genişletmek

Moğollar, taş madenciliği yapan Ovoo veya hareketli Ger gibi özel binalarla ekonomisini hızlıca geliştirebilir. Ovoo, Moğolların hızlıca birim eğitmesine veya araştırmasını iyileştirmesine olanak tanır. Ortoo, Moğollara düşmanların açıklarına hızlıca karşılık vermek veya konumunu korumak için karakollar sağlar. Moğolların orduları için kaynaklara ihtiyaç duyması dramatik muharebelere yol açabilir. Haritaya yayılmış kaynaklardan yararlanmak için devamlı yer değiştiren ve rakiplerini şaşırtan Moğollar fazlasıyla hareketli ve yıkıcı bir uygarlıktır.

Yazar: Mertcan Elçi

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • mahmut: ne zaman güncellenecek ? tarih verin bari
  • Ali: Yeni yamayı bekliyoruz , elinize sağlık

KATEGORİLER

ARŞİV