Crusader Kings III’te Kozmetik Seçenekler ve Yapay Zeka

Crusader Kings III geliştirici günlüklerinde bu hafta yeni kozmetik seçenekler ve bazı yapay zeka değişiklikleri tanıtılıyor.

Herkese merhabalar,

Royal Court’a dair bilgiler almak istediğinizin farkındayız ancak geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz üzere Azure güncellemesinin çıkışının ardından tekrardan Royal Court’tan bahsediyor olacağız. Eğer her şey yolunda giderse, Azure güncellemesini önümüzdeki hafta çıkartmayı planlıyoruz.

Crusader Kings III’ün geliştirilişi esnasında oyun içerisinde çeşitli kozmetikler kazanabileceğiniz bir topluluk yarışması planlamıştık. Bu yarışmanın adı Monarch’s Journey’di. 1.4.0 güncellemesiyle birlikte bu kazanılan kozmetik eşyalar herkes tarafından kullanılabilecek.

Bunlar aşağıdaki unsurları kapsıyor:

  • Şapkalar: Hennin, Chaperon, Soytarı Şapkası
  • Saçlar: Değirmenci, Röfleli Değirmenci, Jeanne d’Arc, Uşak, Aslan Yelesi
  • Büyücü Sakalı.

Bununla birlikte bu kozmetiklerin rastgele karakterler tarafından da kullanılabilmesini sağlayacağız. Örneğin Aslan Yeleli İskoçlarla, Jeanne d’Arc saç stiline sahip Fransız kadınlarla karşılaşabileceksiniz.

Jeanne d’Arc saçlı Fransız bir kadın:
1.jpg

Aslan Yeleli bir İskoç:
2.png

Moda zaman içerisinde evrimleşen bir şey olduğu için, Chaperon ve Hennin seçenekleri batı dünyasında sadece 1300 yılından sonra kullanılacak.

3.jpg

4.png

Buna ek olarak kozmetiklerle alakalı bazı hataları giderdik:

  • Hükümdar eşleri tekrar hükümdarların kültürüne göre giysiler giyiyor.
  • Arap Üst Kademe Soylular artık Alim Sarığı, Halifeler ise Halife Kaftanı giyiyor.
  • ‘Dal Gibi’ özelliği artık karakterlerin uzuvlarını fazla ince hale getirmiyor.

Yapay zeka kısmına gelirsek, vasalların kutsal savaşları ele alışında bazı değişikliklerde bulunduk. Artık Feodal ve Aşiret hükümdarlar Kabile hükümdarlara karşı daha az saldırgan politikalar izliyor. Bu iki değişiklik Bizans İmparatorluğunun daha mantıklı bir şekilde genişlemesini sağlıyor. Aşağıda İzleyici modunda alınmış bazı ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz:

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Bugünlük bizden bu kadar, günlüğün başında bahsettiğimiz gibi işlerin yolunda gitmesi durumunda önümüzdeki hafta sizlerle 1.4’ün yama notlarını paylaşıyor olacağız.

O zamana dek görüşmek üzere, hoşça kalın.

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • mahmut: ne zaman güncellenecek ? tarih verin bari
  • Ali: Yeni yamayı bekliyoruz , elinize sağlık

KATEGORİLER

ARŞİV